Projekt vrijedan milion KM
0

Tuzla: Počela završna faza uređenja Zelene pijace

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
Postavljanjem prvih stubova krovne konstrukcije projekt rekonstrukcije Zelene pijace u Tuzli, čija je vrijednost milion KM, ušao je u završnu fazu.

Rekonstrukcija je počela 25. maja, a iz JP Tržnice - pijace izražavaju nadu da će nova pijaca zablistati punim sjajem već 31. augusta.

Inače, plato Zelene pijace je u potpunosti asfaltiran, postavljeni su novi pijačni boksovi, a cijeli kompleks će biti u potpunosti natkriven. U minulom periodu je urađena kanalizaciona mreža, zatim drenaže i ravnanje terena.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
"Posao na pijaci je opao, što zbog vrućina, što zbog građevinskih radova. Ali, radujemo se što ćemo vrlo brzo preći u moderan kompleks i što ćemo našu robu čuvati u uređenim boksovima", kaže Muradif P., dugogodišnji prodavač na tuzlanskoj Zelenoj pijaci.

Inače, tuzlanska Zelena pijaca se već šezdeset godina nalazi u užem gradskom jezgru. Međutim, do ove godine nije obavljena temeljita rekonstrukcija. No, već od septembra građani Tuzle će moći kupovati namirnice u modernom ambijentu jedne od najvećih i najstarijih tržnica u BiH.