Najbolja vijest u Evropi
0

FOTO+VIDEO / Tuzla oborila Guinnessov rekord u najmasovnijem valceru!

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Tuzla je uspjela u nakani obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem valceru. Rezultat koji je napravljen je impozantan jer je rezultat Beča, koji je dosad držao rekord sa 317 plesnih parova, premašen za pet puta.

U spektaklu na tuzlanskom Trgu slobode u petak navečer valcer je plesalo čak 1.510 registrovanih parova. Obaranje rekorda uživo je prenosila Televizija Tuzlanskog kantona.

Projekt su organizirali Radio Kameleon, agencija Colosseum i Univerzitetski plesni klub Tuzla.

Ideja je dobila veliku podršku Tuzlanskog kantona, Grada Sarajeva, Ministarstva za kulturu KS, Općine Tuzla i općina Lukavac, Gračanica i Živinice, te Ambasada Republike Austrije u BiH i Evropski pokret u BiH.

Na Trgu slobode pjevalo je 15 izvođača, među kojima su Aki Rahimovski, Vukašin Brajić, Irina Kapetanović, Deen, bend Skripta i drugi.

Na kraju, istaknimo da je Tuzla osim što je večeras ostvarila veliki uspjeh, zaista bila dio Evrope, u svakom smislu te riječi.

"Ovo je Evropa, ovo je ljubav, ovo je BiH, ovo je Tuzla. Tuzla je zaslužila da 7. maja, u povodu Dana Evrope, 9. maja, bude najbolja vijest u Evropi", rekao je presretni načelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Kafići su otvoreni do jedan sat ujutro, te će se slavlje u Tuzli nastaviti do kasno u noć.