{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlaci žele oboriti Guinnessov rekord u bečkom valceru

S
Sarajevo-x.com
25.3.2010. u 12:17
0
4
Tuzlaci žele oboriti Guinnessov rekord u bečkom valceru
0
Tuzla će 7. maja biti mjesto gdje će najmanje 350 plesnih parova svojim valcerom oboriti Guinnessov rekord i pokazati da su dio Evrope. Na zvaničnom web siteu valcera, www.valcer.ba, već je registrovano 20-ak parova za učešće na manifestaciji, samo sedam dana nakon zvaničnog početka medijske kampanje obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru.

To je samo jedan od brojnih pokazatelja da se Tuzlaci zahuktavaju za manifestaciju druženja prije svega. Spremni su ugostiti brojne ljude dobre volje koji će, zajedno s njima, otplesati bečki valcer i ući u istoriju Guinnessa.

Organizatori pozivaju i ostale, bez obzira na starosnu dob, koji se žele dobro zabaviti, da se registruju na www.valcer.ba.

Oni koji još neznaju plesati valcer, a željeli bi učestvovati, nemaju razloga za zabrinutost. Univerzitetski plesni klub Tuzla već u aprilu za njih priprema besplatnu plesnu školu u kojoj će učiti plesati valcer.

Učešće u projektu potvrdilo je 12 univerziteta iz cijele BiH, a uključit će se i osnovne i srednje škole iz Tuzlanskog kantona.

Organizator je Radio Kameleon Tuzla, zajedno s agencijom Colosseum kao izvršnim producentom manifestacije i Univerzitetskim plesnim klubom.

Valcer je jedan od najsnažnijih simbola evropskog kulturnog kruga i njegova simbolička vrijednost je jasna Evropi. Od svoje pojave značio je negaciju konzervativnih društvenih i kulturnih vrijednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: