Počela registracija
0

Tuzlaci žele oboriti Guinnessov rekord u bečkom valceru

Sarajevo-x.com
Tuzla će 7. maja biti mjesto gdje će najmanje 350 plesnih parova svojim valcerom oboriti Guinnessov rekord i pokazati da su dio Evrope. Na zvaničnom web siteu valcera, www.valcer.ba, već je registrovano 20-ak parova za učešće na manifestaciji, samo sedam dana nakon zvaničnog početka medijske kampanje obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru.
To je samo jedan od brojnih pokazatelja da se Tuzlaci zahuktavaju za manifestaciju druženja prije svega. Spremni su ugostiti brojne ljude dobre volje koji će, zajedno s njima, otplesati bečki valcer i ući u istoriju Guinnessa.

Organizatori pozivaju i ostale, bez obzira na starosnu dob, koji se žele dobro zabaviti, da se registruju na www.valcer.ba.

Oni koji još neznaju plesati valcer, a željeli bi učestvovati, nemaju razloga za zabrinutost. Univerzitetski plesni klub Tuzla već u aprilu za njih priprema besplatnu plesnu školu u kojoj će učiti plesati valcer.

Učešće u projektu potvrdilo je 12 univerziteta iz cijele BiH, a uključit će se i osnovne i srednje škole iz Tuzlanskog kantona.

Organizator je Radio Kameleon Tuzla, zajedno s agencijom Colosseum kao izvršnim producentom manifestacije i Univerzitetskim plesnim klubom.

Valcer je jedan od najsnažnijih simbola evropskog kulturnog kruga i njegova simbolička vrijednost je jasna Evropi. Od svoje pojave značio je negaciju konzervativnih društvenih i kulturnih vrijednosti.