BiH
40

Tuzla: NS Radom za boljitak na parkingu započela predizbornu kampanju

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Zvanična predizborna kampanja Narodne stranke Radom za boljitak počela je na parkingu Hotela Tuzla gdje su se okupljenim članovima i simpatizerima obratili predsjednik stranke Mladen Ivanković i predsjednik KO NS Radom za boljitak TK Mersed Šerifović.

Mladen Ivanković, aktuelni zastupnik u državnom parlamentu, koji je prije dva dana priveden u akciji SIPA-e, naveo je kako je kampanja NS Radom za boljitak originalna, a program pobjednički. Naveo je kako je njegova predizborna kampanja počela prije dva dana kada ga je, kako je rekao, u cik zore uhapsila naoružana grupa ljudi.

"Vidjeli ste taj dan spektakl, a već jučer su mi rekli da idem kući. Slažem se s tim da državni organi trebaju raditi svoj posao, međutim postupak koji se odigrao u mom slučaju je jedno klasično predizborno zastrašivanje i obeshrabrivanje blizu 400 ljudi koji su na našim listama. To nije demokratija, to je vraćanje unazad i pozivam birače da ne glasuju za takve ljude, odnosno da ne glasaju za ljude koji takvu politiku provode, jer je to politika zla", rekao je Mladen Ivanković, uz opasku kako je cijeli slučaj montiran, a oni koji su to uradili će se prepoznati u njegovim riječima.

Mersed Šerifović, predsjednik KO NS radom za boljitak TK, naveo je kako je "Plava revolucija" krenula iz Tuzle i da je osnovna misija "Programa za 10" ukidanje svih deset kantona u Federaciji BiH.

"Nije slučajno da NS radom za boljitak baš danas iz Tuzle otvara predizbornu kampanju za cijelu BiH. Iz Tuzle je krenuo narodni bunt u februaru i zato mi ovdje ponosno stojimo i krećemo u kampanju sa našim ekonomskim programom, čija je ključna mjera ukidanje kantona", kazao je Šerifović.

Autobus NS Radom za boljitak, kako je navedeno, u narednih 30 dana obići će sve gradove u BiH, a lideri stranke su nekoliko puta ponovili kako je njihov program, bez obzira na sva posljednja događanja, pobjednički.