BiH
4

Radom za boljitak: Programom za 10 potičemo domaću proizvodnju

Klix.ba
Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak i dalje se nalazi u Unsko-sanskom kantonu, a Boljitkov Plavi autobus jučer se zaustavio u Velikoj Kladuši gdje je upriličeno i potpisivanje Boljitkove peticije za ukidanje kantona ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije''.

Kladušani suu velikom broju dali svoj potpis za ukidanje kantona i rekli DA ukidanju pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 izaslanika. Kladušani su rekli DA godišnjim uštedama do 500 miliona KM i novim radnim mjestima, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Boljitak USK će uz podršku Krajišnika provesti 10 ključnih mjera iz Programa, koje podrazumijevaju ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru, poticanje poljoprivrede koje će osigurati proizvodnju dovoljne količine hrane, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, završetak izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranje računala svoj djeci u procesu obrazovanja, svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenje korupcije uvođenjem e-uprave, dječji doplatak za svako dijete, radnim ljudima vračanje vjere i dostojanstva da rade i žive od svoga rada.

"Ono što je nama u Krajini, u mjestu koje ima ogromne potencijale za proizvodnju ključno, jeste jače poticanje poljoprivrede koje će osigurati proizvodnju dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva jer mi u BiH trenutno proizvodimo samo 20% a uvozimo čak 80. Takav trend mora se zaustaviti i moramo stati u kraj uvoznim lobijima", rečeno je na ovom skupu.

Boljitkov plavi autobus će i u narednim danima nastaviti svoj put do svakog Krajišnika i prezentovati Boljitkov pobjednički ''Program za 10'' koji garantira ekonomski i socijalni oporavak BiH, saopćeno je iz ove stranke.