Dojava stigla e-mailom
0

Tuzla: Nakon dojave o bombi nadležni održali sastanak, građanima poručili da ne brinu

A. K.
Učenici su evakuisani nakon dojave o bombi (Foto: A. K./Klix.ba)
Učenici su evakuisani nakon dojave o bombi (Foto: A. K./Klix.ba)
Nakon obavljenog kontradiverzionog pregleda prostorija Srednje medicinske škole u Tuzli, utvrđeno je da je ovoj obrazovnoj ustanovi upućena lažna dojava o postavljenoj bombi. Tim povodom nadležni su održali sastanak hitnog karaktera.
Kako smo ranije objavili, za sada nepoznata osoba danas je uputila dojavu da je u Srednjoj medicinskoj školi u Tuzli postavljena eksplozivna naprava, odnosno bomba. Kako je potvrđeno za Klix.ba, poruka upozorenja upućena je putem e-maila.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su potvrdili da je nakon obavljenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno da je dojava bila lažna, odnosno eksplozivna naprava nije pronađena u unutrašnjosti objekta.

Inače, ovo je prva dojava koja je putem e-maila stigla u neku od ustanova u Tuzlanskom kantonu, a nakon niza lažnih dojava u cijeloj BiH, ali i regiji.

Tim povodom resorni ministri i premijer Tuzlanskog kantona danas su održali sastanak, sa kojeg je poručeno da će učiniti sve kako bi se građani osjećali sigurnim.

"Pratimo situaciju i na sastanku s premijerom i ministrom unutrašnjih poslova dogovorili smo da ćemo, ukoliko ovo postane masovna pojava, učiniti sve da zaštitimo građane", kazao je ministar obrazovanja TK Ahmed Omerović.

Podsjećamo, nakon današnje dojave o postavljenoj bombi, učenici i nastavno osoblje evakuisani su iz Srednje medicinske škole u Tuzli.