Obustavljena nastava u TK
0

Tuzla: Mališani uživaju u zimskim radostima

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Zimski raspust u Tuzlanskom kantonu trajao je tri sedmice, a nakon što su osnovci i srednjoškolci prošlog ponedjeljka krenuli u školu pale su velike količine snijega zbog kojih će nastava ponovo biti obustaljena.

Resorna ministrica Nađa Avdibašić - Vukadinović odluku o obustavi nastave je donijela nakon konsultacija sa predstavnicima Kantonalnog štaba Civilne zaštite, a o tome kada će se nastava u školama nastaviti bit će poznato u petak.

Ovakva vijest nesumnjvo je obradovala sve osnovce, koji su dane vikenda iskoristili za sankanje, skijanje, grudvanje… U zimskim radostima uživat će i narednih dana, a ako je suditi po današnjim fotografijama najuzbudljivije će biti u padinskim zonama gdje će u sankanju učestvovati stotine djece.

Pogotovo se to odnosi na naselja Kula, Mejdan, Suljetovići, Mosnik, Borić…, a nešto stariji pod okriljem noći odlaze na sankanje na Slanu Banju.

Visina snijega u Tuzli je ostala oko 30 centimetara, dok je u pojedinim dijelovima Tuzlanskog kantona premašila 70 centimetara. Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno.