BiH
2

Tuzla: Komemoracija u povodu smrti Sulejmana Tihića održana u BKC-u

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Komemoracija posvećena Sulejmanu Tihiću, predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA), večeras je u organizaciji Općinskog odbora SDA Tuzla održana u Bosanskom kulturnom centru.

O djelima rahmetli Sulejmana Tihića govorili su Salko Bukvarević, Bajazit Jašarević i Hazim Rančić.

"Predsjednik Tihić vodio je politiku koja je bila potrebna BiH i Bošnjacima ali, rekao bih, i svim drugim narodima i građanima naše države. Predsjednik Tihić bio je borac za istinu i pravdu kao najvažniji preduslov za izgradnju povjerenja. Zbog svoje realne i usmjerene politike bio je poštovan i cijenjen političar", naveo je Salko Bukvarević, predsjednik OO SDA Tuzla.

Bajazit Jašarević, potpredsjendik OO SDA Tuzla, naveo je kako je odlazak Sulejmana Tihića privremen te da do ponovnog sastanka sa Tihićem članovima SDA preostaje, kako je rekao Jašarević, da istraju u borbi za bolju BiH i bolji život svih njenih građana.

"Predsjednik Tihić je često govorio u ime SDA kako nismo dio problema, odnosno da smo dio rješenja. Uvijek je bio spreman za kompromise i traženje rješenja, ali je uvijek čvrsto i argumentovano brani svoje i stavove SDA", navodi Hazim Rančić, sekretar KO SDA TK.

U BKC-u Tuzla otvorena je knjiga žalost, a posljednji ispraćaj Sulejmana Tihića obavit će se sutra nakon ikindija namaza u njegovom rodnom Bosanskom Šamcu. D.B. Foto: D. Zabuš