BiH
0

Tuzla: Imenovana Vlada TK, Čaušević ostao premijer

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je danas novu Vladu TK na čelu sa Seadom Čauševićem, koji je predvodio i prošli sastav izvršne vlasti.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Za Vladu TK sa Čauševićem na čelu glasali su zastupnici SDP-a, BPS-a, SBiH i NS Radom za boljitak, dok su suzdržani bili zastupnici SDA, SBB-a i četvorica samostalnih zastupnika.

Sastav nove Vlade TK, pored premijera Čauševića, ubuduće će činiti: Zoran Teofilović (MUP), Alen Teletović (pravosuđe i uprava), Adem Šehidić (obrazovanje, nauka, kultura i sport), Božo Antunović (prostorno uređenje i zaštita okolice), Alisa Bijedić (finansije), Željko Knežiček (industrija, energetika i rudarstvo), Edin Ajanović (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo), Nermina Hadžigrahić (zdravstvo), Ibrahim Salihović (boračka pitanja), Samir Ništović (rad i socijalna pravda), Senaid Hadžić (ministar trgovine) i Petar Simić (razvoj i poduzetništvo).

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

U ranijoj Vladi TK ministarske pozicije obavljali su Taletović, Bijedić, Ajanović i Knežiček. Najavljeno je kako će ovo biti vlada eksperata, a iz SDA su naveli kako je riječ o ekspresnoj vladi.