Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja lično znam dosta Roma koji su ekonomski jači od ljudi kpji rade cijeli svoj život kao mravi. Zato ne shvatam zašto besplatno svoj romskoj djeci.
Nas srednji stalež niko ne šiša ni 5%. Nama je najgore i najteže prolazi srednji stalež. Ovi ektremni siromasi i neradnici sto puta bolje prolaze,sve nema,danite mu,nema danite mu,sva primanja,pomoć. Bogataši i onako sve imaju i opet para na paru. A mi !? Da umres od gladi niko te ne bi pogledao,ne zna narod ni jel imas ni jel nemas!
Radim u skoli i podrzavam da se romskoj djeci obezbijede besplatni udzbenici,besplatne uzine,izleti,ekskurzije i sl....ali to je jedna strana medalje....druga strana medalje je da Romi u principu djecu upisuju u skolu samo da bi dobili potvrdu o skolovanju pa da u opcini izganjaju razne benificije,a ta djeca neredovno dolaze u skolu,ozene se ili udaju u 7-8 razredu itd....tako da se ponekada upitam prema kojoj i kakvoj djeci se provodi segregacija,prema romskoj kako se opsteprihvaca ili prema nekoj drugoj djeci.
Biće sad u prodaji za po malku. Kome je do škole jajane
u 2015. godini, dvadeset godina nakon rata, samo 15% roditelja moze svojoj djeci kupiti svu sto im je potrebno za skolu. ostali se snalaze kako znaju. koja smo mi sirotnja majko mila
tacno tako