Potvrđeno u MVP-u
22

Tužilaštvu BiH proslijeđena svjedočenja bh. državljana iz Slovenije o pokušajima vrbovanja iz SOA-e

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Izjave trojice državljana Bosne i Hercegovine o pokušajima Sigurno-obavještajne agencije (SOA) da ih vrbuje, a koje su dali u Ambasadi BiH u Ljubljani, dostavljene su Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Ova informacija potvrđena nam je u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a kojem su izjave iz sjedišta diplomatskog predstavništva BiH u Sloveniji i upućene.

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH primilo je izjave naših državljana koje su dali u Ambasadi BiH u Ljubljani, a koje se odnose na pritužbe o tretmanu od predstavnika sigurnosnih agencija Republike Hrvatske. S obzirom na to da MVP BiH nije nadležan za daljnje postupanje, kompletan materijal kojim raspolažemo je 29. marta 2019. godine dostavljen Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje", rekli su nam iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, troje bosanskohercegovačkih državljana u srijedu je dalo izjavu u Ambasadi BiH u Ljubljani, u kojim tvrde da su ih obavještajci Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Hrvatske pokušali vrbovati.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio otpravnik poslova u Ambasadi BiH u Sloveniji Veljko Obrenović koji nam je kazao kako u ovom trenutku ne mogu iznositi nikakve detalje vezane za ove navode.