BiH
0

Tužilaštvo najavilo nastavak istrage u akciji "Meteor"

SRNA
Tužilaštvo BiH najavilo je nastavak istrage radi podizanja optužnice protiv osumnjičenih za kriminal, carinske prevare i trgovinu drogom, nakon što je u jučerašnjoj policijskoj akciji na području zapadne Hercegovine uhapšeno više osoba.

Akcija je provedena radi otkrivanja i procesuiranja lica osumnjičenih za krivična djela carinske prevare i krijumčarenja, neovlašteno posjedovanje oružja, krijumčarenje opojnih droga i druga krivična djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva ističu da su pripadnici federalne Uprave policije i policija MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona uspješno proveli ovu akciju, kodnog naziva "Meteor".

Akcija je provedena prema nalogu tužioca iz Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Policija je juče pretresla 15 lokacije i uhapsila 10 osoba, javili su federalni mediji.

Sumnja se da ta lica pripadaju dobro organizovanoj kriminalnoj grupi koja je na području BiH počinila veliki broj krivičnih djela iz područja auto kriminala, nedopuštenog prometa visokotarifnim robama /cigarete i slično/, te trgovine drogom.

U akciji je pronađena veća količina skanka, određeni broj automobila, veća količina autodijelova, oružja, municije i drugi predmeti.