BiH
17

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za sve uhapšene u akciji "Bosna"

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo nakon saslušanja uhapšenih osoba u akciji "Bosna" odlučilo je da zatraži pritvor za svih pet osumnjičenih osoba.

"Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za svih pet osoba koje su lišene slobode u akciji 'Bosna'", potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

U akciji Federalne uprave policije (FUP) u petak su uhapšeni izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić koji je na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta ove godine imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS, te Nedžad Trako i Ramiz Karavdić i još jedna osoba u Visokom.

Pretreseno je nekoliko objekata u sarajevskom, zeničko-dobojskom i tuzlanskom kantonu. U toku akcije izuzeta je i određena dokumentacija, novac, telefoni, SIM kartice i drugi dokazi.

Sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Za jedno radno mjesto naplaćivali su i do 10.000 KM

U roku od 24 sata Općinski sud u Sarajevu će odlučiti da li će osumnjičenima biti određen pritvor ili ne.