Za još tri mjeseca
23

Tužilaštvo KS traži produženje pritvora Ibrahimu Hadžibajriću

A. Ku.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora bivšem načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću za još tri mjeseca.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdila portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"Postupajući tužitelj Tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još tri mjeseca osumnjičenom Ibrahimu Hadžibajriću. Produženje pritvora predloženo je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazala nam je Bavčić.

Ibrahim Hadžibajrić je uhapšen početkom maja prošle godine u okviru operativne akcije "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U akciji "Start" prvobitno je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca.

Osim Hadžibajrića, uhapšen je i njegov sin Seid Hadžibajrić, sekretarka Općine Stari Grad Alma Destanović i poduzetnik Elmedin Karišik.

Oni se nalaze u kućnom pritvoru i određene su im mjere zabrane.

Privedena su i četiri uposlenika Općine Stari Grad, koji su pušteni nakon što su pristali svjedočiti u ovom sudskom predmetu.