Trgovina drogom
13

Tužilaštvo KS predložilo pritvor za 18 uhapšenih u akciji "Praznik"

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za 18 osumnjičenih osoba uhapšenih u akciji "Praznik".

Pritvor je predložen za Adisa Mirvića, Fadila Aljovića, Amara Sabitovića, Harisa Hadžića, Armina Altoku, Nijaza Zahirovića, Aldina Smajića, Farisa Bajrića, Nihada Bakala, Seada Numanovića, Rejhana Hujića, Hidajeta Hamzića, Anela Sejfovića, Jasminu Krzić, Elvira Gušu, Samira Serdarovića, Adnana Isakovića i Ismira Gujića.

Pritvor za uhapšene predložen je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i od ponavljanja krivičnog djela.

Istovremeno, postupajuća tužiteljica predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora i raspisivanje potjernice za osumnjičenim Mujom Trakom budući da se nalazi u bjekstvu.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak u Sarajevu proveli akciju kodnog naziva "Praznik".

Prilikom pretresa prostorija koje su koristile uhapšene osobe pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.