Zaposlenik ministarstva
1

Tužilaštvo KS predložilo jednomjesečni pritvor za Dragana Majstorovića

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu da se Draganu Majstoroviću, zaposleniku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, odredi jednomjesečni pritvor.

Majstorovića se sumnjiči da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pritvor je predložilo zbog opasnosti od bijega te mogućnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te u konačnici zbog opasnosti od ponovnog počinjenja krivičnog djela.

Podsjećamo, Majstorović je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u ponedjeljak su izvršili pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je blizu četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.