|

Tužilaštvo KS pokrenulo predistražne radnje protiv Salmira Kaplana

Tužilaštvo KS pokrenulo predistražne radnje protiv Salmira Kaplana
105
Piše: E.S.H.
30.12.2014. u 16:59
34
komentara
105

dijeljenja
Tužilaštvo KS  pokrenulo predistražne radnje protiv Salmira Kaplana Salmir Kaplan
"Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu pokrenulo je predistražne radnje protiv Salmira Kaplana, federalnog ministra kulture i sporta", saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje je ovom izjavom demantiralo navode Naše stranke o tome da ovo tužilaštvo nije poduzelo zakonom predviđene radnje o nezakonitostima koje se vežu uz ministra Kaplana.
"Po nalogu glavne tužiteljice Dalide Burzić 29. decembra je po službenoj dužnosti formiran predmet povodom ovog slučaja, a istog dana je postupajući tužilac izdao zahtjev FUP-u za provjeru tačnosti ovih navoda sa naznakom hitnosti", kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ovim se pokazuje da nisu tačni navodi Predraga Kojovića, člana Naše stranke, navedene u saopćenju koje je objavljeno danas, u kojem je izneseno da Kantonalno Tužilaštvo Sarajvo nije poduzelo zakonom propisane radnje povodom medijskih napisa o navodno nezakonitom korištenju sredstava naknada za odvojeni život i smještaj ministra kulture i sporta u Federalnoj vladi Salmira Kaplana.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...