Razočarenje i nevjerica
38

Tužilaštvo KS o presudi Sefiću: Zabrinuti smo zbog odluke suda, žalit ćemo se

D. Be.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zabrinuto je zbog sudske odluke nakon presude Sanjinu Sefiću kojeg je Kantonalni sud u Sarajevu osudio na 14 i po godina zatvora.

Iz Tužilaštva KS za Klix.ba je rečeno da su istovremeno neugodno iznenađeni odlukom Suda o izmjeni činjeničnog opisa optužnice prihvatanjem nalaza vještaka odbrane koji je rekao da je Sanjin Sefić vozio 65 kilometara na sat kada je automobilom udario i usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč.

"Mi smo utvrdili da je Sefić vozio brže od 100 na sat", dodali su iz Tužilaštva KS.

Ističu da će Tužilaštvo KS uložiti žalbu na visinu presude Sanjinu Sefiću, ali i na oslobađajući dio optuženima koji su se teretili za pomaganje izvršiocu nakon počinjenja krivičnog djela.

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sefića se teretilo da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.