Traje saslušanje svjedoka
68

Tužilaštvo KS formiralo predmet zbog pečata u Skupštini Kantona Sarajevo

M. A.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo formiralo je predmet o dešavanjima u vezi sa izuzećem pečata u Skupštini Kantona Sarajevo. Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

"Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostavilo Kantonalnom tužilaštvu operativni materijal u vezi navedenog događaja, Tužilaštvo je formiralo predmet. Trenutno se saslušavaju svjedoci, prikuplja se dokumentacija i kada bude tužilačka odluka izvijestit ćemo javnost", istakla je Bavčić.

Podsjećamo da je Danijela Kristić zamijenila Elmedina Konakovića na mjestu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo krajem prošle godine, a Mirza Čelik, koji je član SDA i ujedno nove vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, izabran je na ovu poziciju na hitnoj sjednici održanoj 28. decembra.

S obzirom na to da četvorka koju čine Narod i pravda, Naša stranka, SDP i NLB i dalje smatra da je Čelik nelegalno izabran na mjesto novog predsjedavajućeg Skupštine, bivši predsjedavajući Elmedin Konaković je naveo kako će čuvati pečat od mogućih zloupotreba.