BiH
3

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Hasanovića i Mehidića

Klix.ba
Tužitelj iz specijalnog istražnog tima za istragu terorističkog akta u Zvorniku, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Mjera pritvora bit će predložena za osumnjičene Avdulaha Hasanovića i Kasima Mehidića.

Između ostalog, kako su naveli iz Tužilaštva BiH, pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog općih okolnosti izvršenja kaznenog djela, kojim je izazvano narušavanje sigurnosti građana BiH.

Tužitelj specijalnog istražnog tima, danas je sa istražiteljima, saradnicima i policijskim djelatnicima boravio na terenu na području Kalesije, sa ciljem poduzimanja istražnih radnji i prikupljanja dokaza. Sve aktivnosti koordinira i glavni tužitelj Tužilaštva BiH.

Specijalni istražni tim, zajedno sa policijskim agencijama i partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, poduzimaju intenzivne aktivnosti sa ciljem potpunog rasvjetljavanja počinjenog terorističkog akta, utvrđivanja motiva, kao i otkrivanja svih osoba, koje su bile uključene u počinjenje ovog terorističkog čina, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.