Reakcija
9

Tužilaštvo BiH: Neistiniti navodi o naplati potraživanja glavne tužiteljice Gordane Tadić

S. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon objave informacija da je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić zajedno s kolegom tužiteljem Kasimom Halilčevićem tužila državu BiH zbog isplate potraživanja iz radnog odnosa, a konkretno tražili su isplatu naknade štete za odvojeni život, oglasilo se Tužilaštvo koje negira navode o naplati.

"Zbog iznesenih neistina, bit će pokrenute tužbe za klevetu. Navodi izneseni u pojedinim medijima i portalima, o navodnim nezakonitostima prilikom naplate potraživanja za troškove smještaja glavne tužiteljice Gordane Tadić nisu tačni", navodi se iz Tužilaštva.

Dalje iz Tužilaštva BiH poručuju da izneseni navodi i konstrukcije predstavljaju providni pokušaj osvete zbog nekoliko predmeta sustavnog kriminala i korupcije, koje je Tužilaštvo BiH pokrenulo i procesuira u posljednje vrijeme.

"Glavna tužiteljica podnijet će tužbu za klevetu protiv autora spornog članka, kao i medija koji su prenijeli navedeni sadržaj, ukoliko isti nakon objave demantija ne bude uklonjen", zaključuje se u reakciji Tužilaštva.