{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilac Romano se privatno nalazio u saudijskoj rezidenciji

S
4.2.2011. u 13:12
0
1
Tužilac Romano se privatno nalazio u saudijskoj rezidenciji
0
Tužilac Romano se privatno nalazio u saudijskoj rezidenciji
Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH je zaključilo da prisustvo međunarodnog tužioca Juda Romana u rezidenciji diplomate Saudijske Arabije u BiH nema nikakve veze sa radom na predmetima niti bilo kakve veze sa ovom institucijom, zbog čega neće davati nikakve komentare o ovom slučaju.
Nakon što je Tužilaštvo BiH saznalo za prisustvo Juda Romana u rezidenciji diplomate Saudijske Arabije u BiH, kada je izbila afera u vezi sa Filipinkom Annom Marie Mallari, glavni tužilac Milorad Barašin zahtijevao je od Romana da se pismeno izjasni o tom događaju.

"Zaključeno je da boravak međunarodnog tužioca u rezidenciji nema veze sa radom na predmetima, niti bilo kakve veze sa Tužilaštvom BiH, te da se međunarodni tužilac privatno nalazio u rezidenciji", saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo će informisati Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTS) BiH o navedenim aktivnostima.

Incident zbog Filipinke Anne Marie Mallari, koja je radila kao kućna pomoćnica u rezidenciji atašea Saudijske Arabije u Sarajevu, izazvali su politički savjetnik u NATO-u iz Danske Ole Hammer i tužilac Odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Filipinac Jude Romano i njegova supruga Cheryl, zvanični je stav Ambasade Saudijske Arabije.

Oni su se u nedjelju, 30. januara, pojavili u rezidenciji saudijskog diplomate Ibrahima el-Šatrija sa zahtjevom da Anna Marie Mallari odmah pređe da radi kod njih. Ona je iste noći napustila rezidenciju i otišla sa Romanom i Hammerom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: