Nastavljena obnova
57

Turski sindikat renovira Dom sindikata u Sarajevu, završetak radova do jula

Piše: A. Z.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Na zgradi Doma sindikata u Sarajevu u toku su radovi u sklopu kojih će zgrada biti ofarbana, a sale i ulaz renovirani. Radove finansira turski sindikat HAK-IS, a finansiranje ide preko TIKA-e koja je raspisala tender i nagleda radove, kazao nam je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović koji tvrdi da ne smije otkriti vrijednost donacije.

"Mi nemamo ništa s ovim jer nemamo marke, da imamo novac radili bismo sami. Ne smijem reći koliko je novca donirano jer to donator ne želi. Radovi bi trebalo da budu završeni do jula, donator će doći na otvaranje i imat će priliku da kaže o kojem iznosu je riječ. Treba nam još novca da sve sredimo. Trebalo bi uraditi krov, vodovodne instalacije, grijanje, ostale spratove i lift", ističe Bajramović.

Bajramović dodaje da je ovo poruka svima koji su se nadali da će Dom sindikata biti srušen.

"Dom sindikata je simbol Sarajeva, a ovo je kontra onima koji su mislili da će biti srušen. Na zgradi je nakon rata bilo dosta oštećenja, mnogi su i tada mislili da će biti uništena, ali zgrada je obnovljena posredstvom sindikata iz Norveške i Španije. Obnova se nastavlja i Dom sindikata će biti spašen", ističe predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.