{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski ambasador i potpredsjednica FBiH posjetili Travnik

F
21.9.2015. u 14:40
103
0
Turski ambasador i potpredsjednica FBiH posjetili Travnik
103
Turski ambasador u BiH Cihad Erginay i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetili su u ponedjeljak Travnik, gdje su razgovarali s članovima Vlade Srednjobosanske županije.


Razgovorima su prisustvovali i čelni ljudi županijske Skupštine, kao i načelnik Općine Admir Hadžiemrić.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj suradnji, kao i projektima koji će se realizirati u budućnosti, a veleposlanik Erginay najavio je nastavak podrške kroz projekte u obrazovanju te novi projekt u oblasti tekstilne industrije.

"Poznato je da sa Srednjobosanskim kantonom imamo tradicionalno dobre i duboke odnose. Do danas smo u SBK završili jedan niz kvalitetnih projekata. Ti su projekti realizirani u raznim oblastima, neki od tih projekata tiču se naše zajedničke kulturno-historijske baštine i projekata restauracije. Također, bilo je investicija u sektoru zdravstva i u socijalnom sektoru, a ima i projekata koji su realizirani nakon katastrofalnih poplava", kazao je turski ambasador.

Dodao je kako je do danas realizirano bezbroj projekata u oblasti obrazovanja i poljoprivrede.

To su najbolji vjesnici novih projekata, kao što je nedavno započeti projekt plastenike proizvodnje povrća u Bugojnu, ustvrdio je on, naglasivši značaj projekta prekvalifikacije koji Republika Turska radi u suradnji s Ministarstvom privrede SBK te investicije koja bi uskoro trebala biti realizirana u oblasti tekstilne industrije.

Izražavajući zahvalnost ambsadoru na posjetu SBK, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović kazala je kako se razgovaralo i o konkretnim projektima u oblasti infrastrukture."Razgovarali smo o mogućnostima komercijalne saradnje između firmi iz Turske i BiH i to u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma te nagovijestili nove oblike suradnje", izjavio je nakon sastanka Tahir Lendo, premijer SBK.

U kratkom razgovoru s načelnikom Općine Travnik Admirom Hadžiemrićem obećana je podrška projektima koje Općina Travnik ima s partnerskim općinama iz Turske.

U nastavku posjeta Srednjobosanskojm kantonu ambasador veleposlanik Cihad Erginay boravit će u općinama Bugojno i Donji Vakuf.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: