{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH na radnoj večeri sa vlasnicima turskih kompanija i banaka

12.12.2015. u 08:47
2
66
Članovi Predsjedništva BiH na radnoj večeri sa vlasnicima turskih kompanija i banaka
2
Članovi Predsjedništva BiH na radnoj večeri sa vlasnicima turskih kompanija i banaka
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedndištva BiH Bakir Izetbegović prisustvovali su sastanku i radnom ručku Poslovnoga vijeća BiH - Republika Turska, održanom u Istanbulu, a u povodu službene posjete članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj. Večeri su prisustvovali i vlasnici i menadžeri velikih turskih kompanija i banaka.
Predsjednik Odbora za vanjske ekonomske odnose Republike Turske Ömer Cihad Vardan, zaželio je dobrodošlicu visokim zvanicama iz BiH i zahvalio im se na prisustvu ovoj večeri. Istakao je kako turski privatni sektor čini velike napore u uspostavi dobrih ekonomskih odnosa sa BiH i očekuje povećanu saradnju sa bh. strane kada je donošenje adekvatnih zakonskih okvira u pitanju.

Članovi Predsjedništva BiH turskim su investitorima prezentirali mogućnosti investiranja u BiH, te su predočili usvojenu reformsku agendu koja se trenutno sprovodi na svim nivoima vlasti u BiH s ciljem unapređenja poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija u BiH.Prisutnima se obratio i ministar carine i trgovine Bülent Tüfekçi koji je istakao činjenicu da od strane turskih ulagača ima oko 700 projekata u cijeloj BiH, dodao je da je najviše ponosan na činjenicu da od 50 turskih kompanija koje rade u BiH njih tri su među prvih 10 najuspješnijih kompanija koje posluju u cijeloj BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su kazali da je upravo sada pravi trenutak za ulaganje u BiH, naročito u oblasti poljoprivrede, saobraćajne infrastrukutre, energetike i tekstilne industrije.

Prisutni turski privrednici su istakli da smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za svoja ulaganja, te su iznijeli neke konkretne ideje i planove za investiranje u BiH.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu obaviti radno-konsultativni sastanci sa zainteresiranim ulagačima i predstavnicima vlada na svim nivoima u BiH kako bi se dogovorili i konkretni modeli ulaganja.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, radnoj večeri je prisustvovala savjetnica Mira Pekić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: