Reakcija ministrice
1.6k

Turković: Imamo najlošiji vozni park na svijetu, u ministarstvu očito ima zlonamjernih

R. D.
Bisera Turković (Foto: T. S./Klix.ba)
Bisera Turković (Foto: T. S./Klix.ba)
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagovala je na informacije koje su došle iz njene institucija, a odnose se na novi pravilnik o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih specijalizivanih vozila.
Ona kaže kako očigledno postoje snage u ministarstvu koje rade protiv općih interesa jer niko nije kazao da ona sve ovo vrijeme posuđuje vozilo koje koristi.

"Nemam vozila koje bi koristila, nije kazano da su vozila u lošem stanju i da je ono naslijeđeno. Nemam šta da demantujem, ali očigledno je da su neki ljudi u ministrstvu zlonamjerni", izjavila je Turković.

On je kazala da će objava prouzročiti potrese u njenoj instituciji, da je već sazvala sastanak.

"Želim da znam zašto su date jednostrane informacije, da kad dolazi strana delegacija da nemamo sigurnog vozila. Kad je Lavrov dolazio posuđivali smo vozila. Primamo depeše i depeše iz ambasada o popravcima. Mi smo zemlja sa najsiromašnijim voznim parkom", kazala je Turković.

Portal Klix.ba objavio je šta donosi novi pravilnik o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih specijalizivanih vozila Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH koji je u proceduri usvajanja.