Bez problema na granici
3k

Turisti iz Srbije stigli u BiH: Došli smo da vidimo "jel' Saraj'vo tamo gdje je prije korone bilo"

E. Sk.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U organizaciji turističke agencije CoolTour iz Sarajeva uz saradnju agencije Nika Travel iz Šapca, u Bosnu i Hercegovinu stigli su prvi turisti iz regiona. U Sarajevo su nakon ukidanja vanrednog stanja došli gosti iz Novog Sada, Šapca, Sremske Mitrovice i Loznice.

Jednog od organizatora pitali smo o situaciji na graničnim prijelazima, a otkrio nam je i postoji li bojazni među putnicima kada je riječ o koronavirusu.

"Htjeli smo da vidimo i 'jel' Sarajevo gdje je prije korone bilo'. Na taj slogan prijavilo se dosta ljudi. Iznenadili smo se da nam nisu pravili problem na granici, osim detaljnijeg pregleda koji smo imali. Svi su bili izuzetno ljubazni i profesionalni", priča organizator putovanja.

Straha od koronavirusa među putnicima, dodaje, nema. Svi su se pripremili, ponijeli su sa sobom zaštitne maske, jer žele poštovati propisane mjere.

"Putnici su ponijeli maske, jer ne žele trošiti novac na kazne, nego na ćevape. U Srbiji se nažalost maske sve slabije koriste. Podijelili smo se u dvije manje grupa, s dva vodiča, kako ne bismo u jednoj turi imali više od pedeset ljudi i kako bismo se ponašali po propisima", kaže nam sagovornik.

Baščaršija će, kaže nam na kraju, biti njihova nezaobilazna destinacija, nakon čega će posjetiti i Vrelo Bosne.