Uništen znak zabrane
2.9k

Turista za Neum otišao novom dionicom magistrale koja još nije otvorena za saobraćaj

G. Š.
Iako je posljednja dionica magistralne ceste Stolac-Neum završena i još su ostali tehnički detalji kakao bi se njome odvijao saobraćaj, još je zatvorena za sva vozila, neko je znak zabrane za saobraćaj uništio i napravio zabunu vozačima.

Tako je danas vozač automobila stranih registarskih oznaka prošao kroz znak zabrane i za Neum otputovao novom dionicom saobraćajnice, iako još nije otvorena za saobraćaj.

Pretpostavlja se da su vozača znakovi zbunili i navigacija odvela saobraćajnicom koja bi trebala, po informacijama kojim Klix.ba raspolaže, biti otvorena naredne sedmice uz svečanu ceremoniju.

Zabrinuti čitatelj našeg portala upozorava kako bi uništeni znak zabrane mogao uzrokovati neželjene scenarije na saobraćajnici koja još nije ni otvorena ukoliko nadležni ne reaguju kako treba.

Podsjetimo da je izgradnja magistralne ceste Stolac - Neum počela u aprilu 2018. godine, a sredstva za izgradnju ove saobraćajnice koja je od strateškog značaja za BiH su dio programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH u vrijednosti od 173 miliona KM.

Riječ je o kreditnim sredstvima Svjetske banke, Evropske investicijske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ova saobraćajnica je od strateškog značaja i njezino puštanje u saobraćaj će potpuno promijeniti sliku saobraćajne infrastrukture na jugu naše zemlje, te konačno povezati jedni bh. grad na moru sa ostatkom države