{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turci iz Izmira: U Srebrenicu dolazimo tokom cijele godine

9.7.2015. u 17:32
14
30
Turci iz Izmira: U Srebrenicu dolazimo tokom cijele godine
14
Na putu za Srebrenicu, gdje će prisustvovati komemoraciji u Potočarima, počasni konzul BiH u Turskoj Kemal Baysak sa delegacijom iz turskog grada Izmira posjetio je nekoliko gradova BiH, među njima i Goražde čiji je počasni građanin.
Predstavnike Parlamenta Republike Turske, načelnike nekoliko općina, privrednike i mlade iz Izmira dočekali su načelnik Općine Goražde i predstavnici Općinskog vijeća.

"U BiH su stigli da bi odali počast žrtvama Srebrenice, a došli su nekoliko dana prije kako bi posjetili gradove u BiH i to je dokaz da nas nisu zaboravili, da žele više znati o Goraždu. Drago nam je što imamo mnogo prijatelja u Republici Turskoj i što žele da se upoznaju sa našom zemljom jer je to poštovanje prema narodu BiH", izjavio je Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.

Goste iz Turske zanimala je prošlost grada na Drini, dešavanja tokom agresije te aktuelna situacija, pa im je prezentiran i kratki videomaterijal o Goraždu.

"Svijet ništa ne priča i zato moramo mi da kažemo, da upoznamo narod Turske kako su se ovdje ljudi branili i odbranili. Mi svake godine dolazimo u Srebrenicu, kako 11. jula, tako i tokom cijele godine", kazao je Baysak.

Posebno dirljiv bio je i susret Bajsaka sa ratnim komandantom Abduselamom Sijerčićem Pelamom. Prijateljima iz Turske, Sijerčić je u spomen-parku Rorovi govorio o odbrani Goražda tokom proteklog rata 1992.-1995. godine. Turska delegacija je boravila i u Mostaru, Travniku, Višegradu i Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: