|

Turci donirali sportsku opremu OŠ "Kaćuni" u Busovači

Turci donirali sportsku opremu OŠ "Kaćuni" u Busovači
0
Klix.ba
9.2.2013. u 13:12
11
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/4 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/4 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/4 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Predstavnici turske vojne misije u Bosni i Hercegovini su u petak na svečanosti u Osnovnoj školi "Kaćuni" u Busovači donirali sportsku opremu za učenike pomenute škole.
OŠ "Kaćuni" iz Busovaće već duži niz godina ostvaruje suradnji sa predstavnicima turske vojne misije u BiH, a sa ovom vrijednom donacijom nastavili su istim stazama prijateljstva. U proteklom periodu turska vojna misija je pomogla adaptacije i rekonstrukcije nekoliko učionica u osnovnoj školi u Busovači od strane predstavnika turske armije, a ističu da imaju još mnogo planova pomoći ovoj školi.

Prilikom posjete turske vojne misije u BiH, učenici OŠ "Kaćuni" priredili su manifestaciju zahvale turskoj armiji na dosadašnjoj pomoći i saradnji, a prisutnima se obratio major Nihat Ulcay ispred turske vojne misije u BiH, te načelnik općine Busovača Asim Mekić, koji je prigodnim govorom zahvalio se na pomoći i saradnji koju imaju od strane turske vojne misije u BiH, te je uvjeren da će saradnja biti još bolja.

Na svečanosti su prisustvovali i direktor Yunus Emre centra u BiH Ceylani Akay, director Yunus Emre u Fojnici, predstavnici NVO Mostovi Prijateljstva, predstavnici OSCE-a i drugi..
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...