{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turci donirali sportsku opremu OŠ "Kaćuni" u Busovači

9.2.2013. u 13:12
0
11
Turci donirali sportsku opremu OŠ "Kaćuni" u Busovači
0
Predstavnici turske vojne misije u Bosni i Hercegovini su u petak na svečanosti u Osnovnoj školi "Kaćuni" u Busovači donirali sportsku opremu za učenike pomenute škole.
OŠ "Kaćuni" iz Busovaće već duži niz godina ostvaruje suradnji sa predstavnicima turske vojne misije u BiH, a sa ovom vrijednom donacijom nastavili su istim stazama prijateljstva. U proteklom periodu turska vojna misija je pomogla adaptacije i rekonstrukcije nekoliko učionica u osnovnoj školi u Busovači od strane predstavnika turske armije, a ističu da imaju još mnogo planova pomoći ovoj školi.

Prilikom posjete turske vojne misije u BiH, učenici OŠ "Kaćuni" priredili su manifestaciju zahvale turskoj armiji na dosadašnjoj pomoći i saradnji, a prisutnima se obratio major Nihat Ulcay ispred turske vojne misije u BiH, te načelnik općine Busovača Asim Mekić, koji je prigodnim govorom zahvalio se na pomoći i saradnji koju imaju od strane turske vojne misije u BiH, te je uvjeren da će saradnja biti još bolja.

Na svečanosti su prisustvovali i direktor Yunus Emre centra u BiH Ceylani Akay, director Yunus Emre u Fojnici, predstavnici NVO Mostovi Prijateljstva, predstavnici OSCE-a i drugi..

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: