Marko Vešović
1
'Tunjo veliki i u Tunje mali'
Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka Cast Marko Vesovic! Ove lude Filipovice treba do kraja razotkriti i raskrinkrati...jerbo brate ko ce izdrzati jos 60 godina naucnog rada Tunjozdera!
E, moj Vešo, baš si ga nabeš\'o. Riječnik ti je gadan, mozak valjda gladan, odgoj ti je nula, kompletna si fuila. Zar bolan ne sazna da rabota prazna blatiti je druge. Tu ništa do tuge. Što drugoga kaljaš sebe ne popravljaš. Kad te muza ne pazi i kad nemaš mis\'o što nam nisi vozni red il kuhar napis\'o. Bolje ti je smisli recept za ukusnu puru nego neprihvatljiv stil za literaturu. E, moj Vešo baš si ga nabeš\'o, bolje bi ti bolan bilo da si puru mješ\'o.
Odusta je od knjige o Karadžiću a latio se blatiti Tunju.E valla si baš Vlašina teška!
Marko Vešoviću si kad !ebo u životu ? Ako; 4x nisi sigurno !!
Marko koristi jezik nedostojan jednog intelektualca čime je definitivno izgubio moje simpatije. Kakav samo prezira dostojan tok misli... Ipak se na kraju pokazalo da je zapravo obični čoban i seljačina, a daleko od toga da i Tunju nešto specijalno simpatišem.
VEŠOVIĆU, jadniče, sjedi i piši te pjesmetine, i zaveži više. Opsjednut si prof. Filipovićem, on ti je noćna mora ! A kad postaneš akademik i prof.dr. onda se javi. VEŠOVIĆU, pa ti nisi prof.FILIPOVIĆU ni do cipela. Piši te pjesmetine i napiši knjigu o svom prijatelju RAŠI KARADŽIĆU i njega kritiziraj - kad si b a j a !!!!!!!!
sjecam se negdje 70- god. upisah se ja na sarajevskom univerzitetu, i istovremeno dobi sobu na Bjelavama paviljon 6, soba sa cetri kreveta, osam cimera cetri regularnih i cetri kao ilegalci, od toga pola ih je bilo iz crne gore i svi rekose da apsolventi, san svih nas brucosa. nakon pet godina studija zavrsih ja fakultet i na odlasku pozdravim se i sa bifsim cimerima koji jos uvijek bijase o ostadose \"apsolventi\" vjeciti. imam osjecaj da je i ovaj gore gosp. neki od njih koji dur sjedi i pametuje u alkoholu i dimu od cigarete i ko biva ceka trenutak da posta veliki \"pisac kriticar\" koji ce blatiti i gaziti po nasim akademcima jer bo mi ne znamo ko su oni i kavi su oni, Profesor Filipovic kao profesor je bio odlican, kao politicar se prilagodio statusu i trendu koji inace imaju svi politicari. vesovicu pisi nesto originalnije mozda i uspijes nikad se ne zna.
Nije napisao knjigu o karadzicu, zasto? Pa ni on ne razumije ovo objasnjenje koje je ponudio nama. Blati Filipovića a odustao od pisanja o karadzicu, hmmm
Marko je legenda! A da mi cjepa ( sto bi rekli barani ), vala mi cjepa glavu sa ovim Tunjom.
Vešović je nacionalista i prostak! Poznajem ga dobro, predavao mi je srpsku književnost.
Mozak bistar, Ko vazduh nad Zenicom, davnog januara 1985. BOJKOTUJMO CEHOSLOVACKE TRAMVAJE!
\'alo, doktore F., molio bih da me ne mijesate u ovakva g. ovna . Ja imam dostojanstvo. (:
ja velikih ljudi ,ja velikih sujeta, pa vidi bolan još o tome i knjige pišu....
Draga su mi obojica ali Vesovic malo drazi !! Moj bivsi profesor kojem jedino vjerujem kad se prica o dogadjajima u Sarajevu i BIH. Dokazani BIH patriota kao i Tunjo,samo realniji !!
Tunjo je tunjo, a i Marko dobro tukne na usmrđenu ribu. Jadno.