Potpisan sporazum
43

Tunel u sarajevskom naselju Ciglane uskoro će biti rekonstruisan

B. R.
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
Uskoro će početi sanacija tunela u sarajevskom naselju naselju Ciglane. Sporazum o finansiranju i realizaciji sanacije tunela potpisali su danas načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, predmet potpisanog sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza potpisnika u vezi sa finansiranjem i realizacijom projekta sanacije tunela Ciglane.

"Projekat sanacije tunela podrazumijeva postavljenje nove LED rasvjete, te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Općina Centar će za realizaciju projekta iz svog budžeta izdvojiti 100.000 maraka, dok će ostatak sredstava izdvojiti Grad Sarajevo koji je ujedno i nosilac projekta. Postupak odabira najpovoljnijeg izvođača radova, kao nosilac projekta, će provesti Grad Sarajevo", obrazloženo je.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je realizacija ovog projekta nastavak dobre saradnje između Općine Centar i Grada Sarajeva.

"U proteklom periodu veliki broj kvalitetnih i dobrih projekata realizirali smo u saradnji sa Općinom Centar, a vjerujem da će u vremenu koje je pred nama takva dobra saradnja biti i nastavljena. Danas smo potpisali sporazum o sufinansiranju sanacije tunela na Ciglanama koji ima izuzetan značaj za urbani dio grada. Tunel je u ovom trenutku poprilično zapušten, a realizacija ovog projekta ima za cilj promijeniti to stanje. Planiramo sanaciju obje cijevi tunela, a to ćemo raditi fazno. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar koja je sa 100.000 maraka potpomogla realizaciju projekta", rekao je Sakaka.

Načelnik Ajnadžić je poručio Općina Centar podržava i pomaže sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje infrastrukture.

"Naša zajednička namjera je da obje cijevi tunela budu stavljene u funkciju, jedna, za saobraćaj motornih vozila, kako je to bilo i do sada, a druga za kretanje pješaka kako bi se osigurala njihova potpuna bezbjednost. Radujem se da ovaj projekat uskoro može krenuti sa realizacijom, za šta smo iz budžeta izdvojili značajna finansijska sredstva. U toku narednih nekoliko dana prvobitno ćemo početi sa uklanjanjem otpada koji se nalazi na ovom prostoru", smatra Ajnadžić.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

U ime Općine Centar potpisivanju sporazuma prisustvovali su i savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i pomoćnica načelnika za finansije, privredu i LER Elma Tuzlić, saopćeno je iz Općine Centar.