Mostar
0

FOTO / Tuča na tribini o hrvatskom članu Predsjedništva BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U Mostaru je sinoć odžana tribina o hrvatskom članu Predsjedništva BiH, na kojoj je došlo i do fizičkog obračuna prisutnih.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U raspravi raspravi na temu "Trebamo li imati jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine" u jednom trenutku uzeli su riječ posjetitelji, te su uslijedili povici, šamari pa i fizički nasrtaj jednog od govorljivih polemičara na sudionika koji ga je kritički pokušao opomenuti da javnu raspravu ometa konstantnim upadicama, javlja portal Bljesak.info.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Osoba koja se predstavila kao predsjednik jednog od udruženja braniteljskih preskočila je iz zadnjeg reda, dotrčala kroz masu posjetitelja i šakom udarila iznenađenog sudionika rasprave u drugom redu. Na tome ne bi završilo da nisu priskočili prisutni i pokušali smiriti uzavrelog nasilnika, kojega su uz krajnje napore izveli u hodnik. Nastavak naguravanja i potezanja uslijedio je u holu ispred dvorane, a pozvana je i policija koja je od sudionika i organizatora tribine uzela lične podatke.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Kad je u pitanju zaključak rasprave, utvrđeno je da bi se politički predstavnici Hrvata u BiH trebali dogovoriti oko zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kako se ne bi dogodilo da tog člana biraju drugi narodi, kao što se to dogodilo prije četiri godine, istaknuto je na tribini.

Tribina je održana u organizaciji mostarske podružnice Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak", a uvodničari su joj bili prof. dr. Miroslav Palameta, prof. dr. Ivo Lučić, dr. Nino Raspudić i prof. Ivan Vukoja.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis