BiH
66

Tropska noć u Sarajevu: Uz zvuke sambe zakoračite u 2014. godinu

Piše: T. S.
Sarajlije, ali i brojni građani BiH i turisti koji odluče Novu 2014. godinu dočekati ispred BBI Centra u Sarajevu, uz zvuke sambe zakoračit će u godinu u kojoj će Zmajevi predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Tropska noć u Sarajevu" naziv je manifestacije dočeka Nove 2014. godine na otvorenom u Sarajevu. Građane BiH i turiste zabavljat će bh. bendovi koji garantuju dobar provod i odličnu atmosferu.

"Ovaj događaj odlučili smo vezati za historijski uspjeh reprezentacije BiH koja će 2014. nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", kazao je Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

On je istakao da se program dočeka Nove godine sastoji iz dva dijela, tačnije iz dječijeg programa i programa dočeka Nove godine koji je planiran od 21 sat do jedan sat iza ponoći.

Kada se kazaljke poklope, nebo iznad Sarajeva osvijetlit će vatromet koji će biti na dvije lokacije, a građanima BiH i turistima u našoj zemlji Novu godinu će čestitati gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić te videoporukom bh. reprezentativac Edin Džeko.

Aljoša Čampara (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Aljoša Čampara (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Direktan prenos u HD bit će moguće pratiti preko FACE TV-a, u BiH, Evropi, Australiji, Americi i Kanadi.

"Pozivamo sve građane da dođu ipred BBI-a Centra i dobro se zabave u novogodišnjoj noći. Očekujemo i veliki broj turista, prije svega iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije", istakao je Čampara.

Prema programu, publiku će najprije zagrijati DJ Muhamed Trnka elektro-pop hitovima. Nakon njega okupljene na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra zabavit će popularni bh. bend Divanhana, koji obećava da će atmosferu dovesti do usijanja.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Sve ljubitelje pop rocka zabavit će bend The Last Location, a kako su istakli, pripremili su vesele pjesme kojima će oduševiti publiku.

Na sceni ispred BBI-a svirat će i grupa Konvoj, a nakon njih atmosferu pred odbrojavanje dodatno će usijati bh. reper Frenkie.

U Novu godinu BiH će uvesti Sarajevo drum Orchestra i vrhunski plesači i to u ritmu sambe i brazilskog karnevala.

Nakon ponoći, okupljene građane ispred BBI Centra, ali i one koji program budu pratili u toplini svoga doma, zabavljat će bend Serious Beat Lovers.

Voditeljski par su Lejla Pašalić i Kemal Čebo, dok će program FACE TV-a voditi Marjan Mijajlović..