BiH
8

FOTO / Trojke Vukšić proslavile drugi rođendan

Klix.ba
Nejra, Sara i Faris Vukšić s roditeljima
Nejra, Sara i Faris Vukšić s roditeljima
Nejra, Sara i Faris Vukšić iz Sarajeva proslavili su u ponedjeljak svoj drugi rođendan.

Trojke Belme i Krešimira Vukšića od predstavnika NVO Svjetlo, čiji je Krešimir član, uz čestitku su dobili i poklone u novcu i paketićima. Donacija je obezbjeđena zahvaljujući uposlenicima međunarodne organizacije IFC i kompanije Dolche d.o.o.

"Nejra, Sara i Faris su djeca rođena iz ljubavi i zahvaljujući dobrim ljudima imaju svoju nafaku. U našoj porodici niko ne radi, već smo do sada potrošili šest metara drva i pored potrebe za pelenama i dječijom obućom nama je sada najpotrebnije obezbjediti drva kako bi se djeca ne bi smrzavala i bila zdrava", kazao je otac Krešimir.

"Za Nejru, Saru i Farisa, kao i za ostalih 19 djece koja su evidentirana u našoj organizaciji, a roditelji su im osobe s lakom mentalnom retardacijom, potrebno je obezbjediti sistemsku podršku i oni ne smiju zavisiti od dobre volje ljudi, već treba spriječiti da ne postanu socijalni slučajevi. Naš prijedlog je osnivanje Fonda za podršku djeci osjetljivih kategorija društva", izjavio je Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista Svjetlo.