BiH
60

Trojke Sara, Nejra i Faris Vukšić napunile tri godine

FENA
Sarajevske trojke Saru, Nejru i Farisa Vukšića, povodom njihovog trećeg rođendana, posjetio je danas ministar za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić koji je njihovim roditeljima uručio novčanu pomoć, te pakete s hranom i higijenskim potrepštinama.

Na ovom gestu iskrenim i toplim riječima ministru Bandiću zahvalio je Krešimir Vukšić, otac trogodišnjaka.

"Hvala svima koji su do sada pomagali i omogućili da moja djeca danas imaju kupatilo i sobe u kojima se zidovi ne obrušavaju. Opet moram istaći da najveću zahvalnost upućujemo Visokom predstavniku Valentinu Inzku i Harisu Čauševiću iz NVO Svjetlo, čiji sam član", kazao je Vukšić.

Majka Belma je 2011. godine na svijet donijela trojke, prve rođene u obnovljenoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru.

Djeca od februara 2012. pohađaju besplatno vrtić "Slavuj", a to im je omogućila Javna ustanova Djeca Sarajeva.

"Svjesni smo da nije lako othraniti i odgojiti troje djece i upravo iz tih razloga Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS svaki put, u skladu sa zakonskim okvirima, pronađe mogućnost da pomogne na različite načine ovakvim porodicama kao što je vaša", rekao je ministar Bandić, te čestitao rođendan trogodišnjacima i od srca poželio sve najbolje njima i njihovim roditeljima, saopćeno je iz Press službe KS.