BiH
0

Sarajevske četvorke napunile četiri godine

Klix.ba
Muhamedu, Dženani, Dženeti i Lamiji Čimpo, jedinim četvorkama rođenim u Sarajevu u posljednjih 30 godina, danas su tortom i sokovima njihovi roditelji i nana obilježili četvrti rođendan.

Ovim povodom obišli su ih i predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, predvođeni pomoćnikom za socijalnu politiku Mesudom Peljtom i uručili im prigodne poklone, a njihovim roditeljima paket sa hranom i higijenskim potrepštinama.

Na ovom gestu iskrenim i toplim riječima zahvalio se Mujo Čimpo, ponosni otac malih četvorogodišnjaka, kazavši kako će i njegova djeca kad porastu biti zahvalna zbog humanog odnosa institucija prema njima.

"Svoju zahvalnost dugujem načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži koji je pokrenuo inicijativu da nam se pomogne u trenutku naše najveće životne neizvjesnosti, a onda i ljudima koji su zaposleni u ministarstvima i Vladi Kantona Sarajavo jer su pronašli način da nam riješe osnovno pitanje krova nad glavom", kazao je Mujo, te dodao da je neizmjerno zahvalan i svom direktoru Selimu Babiću, koji se prvi odazvao na inicijativu da mu se pronađe posao, te im na taj način osigura plaću od koje danas živi ova šestočlana porodica.

Prema riječima pomoćnika Peljte, predstavnici Ministarstva i ministar Muamer Bandić potpuno su svjesni kolike su potrebe kako bi se othranile i odgojile četiri bebe, pa iz tog razloga svake godine planiraju posjetu i obilazak "sarajevskih četvorki". Prenio je i čestitke i riječi najljepših želja ministra Bandića, ali i cijele Vlade Kantona Sarajevo roditeljima Čimpo i njihovim četvorkama.