BiH
703

Trogodišnjak odšetao iz vrtića u Sarajevu, našli ga slučajni prolaznici

Piše: El. B.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U ulici Nurije Pozderca u sarajevskom naselju Dobrinja danas u popodnevnim satima starija gospođa pronašla je bosog i za trenutne vremenske prilike neadekvatno odjevenog troipogodišnjeg dječaka. Ispostavilo se da je dječak odšetao iz vrtića, a da tri odgajateljice to nisu ni primijetile.

Majka nestalog dječaka Lamija Karić objavila je na Facebooku ovu informaciju istaknuvši da je sva sreća što su je poznavali zaposleni u obližnjoj igraonici koji su je o tome obavijestili.

"Danas su mi iz vrtića Kadifica JU Djeca Sarajeva izgubili troipogodišnjeg sina koji je izašao na otvorena vrata vrtića. Uposleni nisu ni znali da je dijete nestalo. Moje dijete je sa jednom papom na nozi i u majici kratkih rukava hodalo po Dobrinji dok ga nije srela žena koja ga je odvela u drugi obližnji vrtić misleći da je njihov. Sva sreća pa me tu znaju i odmah su me nazvali. Dok gospođe iz JU Djeca Sarajeva nisu ni znale da mi nema sina", napisala je Karić.

Iz obližnje igraonice u koju je dječak doveden kazali su da je ponavljao riječ na slovo "B", a onda su shvatili da govori o bratu koji je kod njih u produženom boravku.

"Odmah sam ga odvela u Kadificu, zajedno sa ženom koja ga je pronašla, a tamo smo naišli na još veće iznenađenje. Sve je bilo otključano, ušle smo bez ikakvih problema i zatekle tri tete koje nisu ni shvatile da je dijete pobjeglo", kazala je zaposlenica igraonice.

Jedan zabrinuti roditelj javio nam se uz poruku da je dječak prešao najmanje 100 metara udaljenosti i veoma prometnu ulicu te da je velika sreća što nije povrijeđen.

Iz vrtića "Kadifica", kao ni iz JU Djeca Sarajeva nisu željeli govoriti o ovom slučaju.