Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zar ovaj alijin karinas jos sere govna?
Kad je Alija protorio a ovaj jos sere..
@hrisi-avgi PROFESOR ELVEDIN PEZIC O BOSNJACIMA NARODU KOJI NEMA IDENTITETA I CASTI https://www.youtube.com/watch?v=v8BVI9o7VrE
vitalni interesi bosnjaka ...a gdje su vitalni interesi nas bosanaca koji nismo ovce kao vase glasacko tijelo ...a i ti Kasime seres 25 godina ..vrijeme je za promjene
Nema vas jer ste se na popisu izjasnili kao Bošnjaci. Znaš ono Bošnjak Bosanski Islam
Vala mi je i ovog SDA -strucnjaka pun k.....c
Sve ove stvari su već manje-više riješene u Wašingtonskom sporazumu gdje je Trnka bio jedan od vodećih učesnika. I taj sporazum je bio kompromis, tako da je sada licemjerno i bezobrazno tražiti "nova prava" jednih na račun drugih. Evo npr. hoće neki hrvatski kanal koji bi igrom brojki većinom plaćali Bošnjaci, a već se zna da nijedan Bošnjak ne bi radio tamo..
A Sejdić - Finci ili to nije bitno pa guramo pod tepih jer nisu u pitanju konstitutivni pa ko ih šljivi?Samo u Hitelerovom nacističkom rajhu i Musolinijevoj itaiji čovjek se nije mogao kandidovati na izborima, zbog toga što ga je mati rodila kao OSTALOG, i samo u BiH je danas na snazi taj fašističko-nacionalističko-diskriminatorski zakon da se čovjek ni nemože kandidovati jer nije konstitutivan.A znamo svi kukati kako se u svijetu diskmrinišu muslimani, crnci itd
@Kova Žalosno je što živiš u zemlji koja je barem na evropskom tlu a ne znaš da je tvoja zemlja po ustavnom uređenju sekularna, kao i svaka Evropska država.Zašto porediš BiH sa zemljama koje nemaju apsolutno nikakve veze sa BiH niti po ustavnom niti pravnom uređenju.Ako želimo u EU onda moramo svima omogućiti jednaka prava, a ako želimo u Arapsku ligu eh onda se možemo porediti sa zemljama koje si naveo. Kakve veze imaju te zemlje sa BiH?
Vitalni interes muslimama je da hrvati nemaju nikakvih prava
Nigdje na svijetu stranka sa 8% osvojenih glasova nema velik uticaj pa zasto bi i u BiH?
Ipak Bakir pametniji od Erdogana, osigurao sebi i SDAu dugogodišnju vlast bez Ustavnih promjena. Ali da se ne zezamo dalje. Dragan Ć. je dokror nauka, dok je Bakir ulični šibicar. U borbu za državu BiH, Bošnjaci su izabrali trećerazrednog političara u odnosu na klasu kakav je Dragan Ć. I da stvar još bude gora, SDA sa Bakirom, jedino može i želi da funkcioniše sa onim politikama koje ne samo u nazad 25 godina žele podijeliti BiH, nego je to fenomen od kada BiH postoji.
Cuj Dragan Covic "doktor nauka"? Kojih, kleptomansko-apartheidskih "nauka"?
Ustavni sud je posebno državno tijelo čija je glavna zadaća nadzor nad ustavnošću zakona te zaštita ljudskih prava i sloboda građana zajamčenih ustavom. ------------------------------------- TO ZNACI, USTAVNI SUD NE DONOSI NOVE ZAKONE, NEGO SE BAVI NJIHOVOM USTAVNOSCU, ZNACI NJIHOVOM SKLADU SA USTAVOM. STO ZNACI, OVAJ USTAVNI SUD SEBI DAJE ZA PRAVO DA ON ARBITRIRA U STVARIMA KOJI GA SE NE TICU I KOJI NISU NJEGOVA NADLEZNOST, TIPA PETLJANJE U MOSTAR I TIPA PROMIJENA USTAVA!
RECIMO, OVAJ USTAVNI SUD NIJE REAGOVAO KAD JE LAKTASKA BARABA IZBACILA BOSANSKI JEZIK IZ SKOLA I NATJERALA BOSNJACKU DJECU DA UCE ISTOCNU VARIJANTU BOSANSKOG JEZIKA IZ SRBIJE. NE, TO STO IM JE BIO POSAO, ONI NISU RADILI, ALI KAD SE ZELE PETLJATI U STVARI KOJE IH SE NE TICU I NISU U NJIHOVOJ NADLEZNOSTI, TIPA MOSTARA, TU SU "EFIKASNI"!
@indoktrinator srpska budalaštine ne zanimaju nikog, u ustavu BiH su u upotrebi 3 jezika: bosanski i ostala dva. Šlus.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kome Trnka izgleda mutavo nek' digne jedan prst. I
DA BI ODLUKE BILE VALJANE, NACIONALNI SASTAV USTAVNOG SUDA TREBA DA ODRZAVA IDENTICAN NACIONALNI SASTAV BIH, STO ZNACI, MANJINE I STRANCI NE MOGU IMATI VECINU NA USTAVNOM SUDU BIH! OSIM TOGA, KAKVE TO ONI ZAKONE OCJENJUJU I NA OSNOVU CEGA, KAD LEGALNI PARLAMENT BIH NIKAD NIJE USVOJIO NIJEDAN ANEKS DAYTONSKOG SPORAZUMA?
TIPOVI NAMECU BOSNJACIMA ODLUKE KOJE DONOSE MANJINE STO JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO! ISTO SU SE TAKO UPETLJALI I ZA MOSTAR I ISPORUCILI HDZ-u DA MAJORIZIRA BOSNJACKU VECINU U MOSTARU! USTAVNI SUD JE TU DA TUMACI ZAKONE, A NE DA PISE I DONOSI NOVE!
Slazem se u potpunosti, ali onda da se primjeni popis iz 2013 godine i da zastupljenost etnickih sudija odgovara rezultatima popisa iz 2013 godine...To bi bilo posteno.
Ne seri Trnka. Takvi kao ti su doveli ovu drzavu u ovakvo stanje.
ustavni sud je pod kontrolom muslimana....
Nije tacno, nego je pod kontrolom manjina. To zapravo nije ustavni, nego apartheid sud koji nastoji ozvaniciti apartheid u Bosni, tacnije vladavinu manjine nad vecinom, pod ovim ili onim izgovorom.
@Roin .....ustavni sud je pod kontrolom muslimana....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
JEDNOSTAVNO USTAVNI SUD IZGLEDA ZELI NOVU NDH U BOSNI I HERCEGOVINI,NAROD TREBA JASNO I GLASNO DASE DIGNE I UNISTI PRVO USTASKI HDZ PA I ONDA OSTALE STRANKE,HDZ JE VELIKA PRJETNJA PO BIH,GOSPODO HRVATI ENO VAM HRVATSKA NJU STE VEC OCISILI OD SRBA I IMATE SVOJU NDH,SRBI I BOSNJACI TREBAJU ISTREBIT USTASE NAROD OBICNI HRVATI PODLEZU PROPAGANDI ANTE PAVEWLICA CITAJ COVICA,,,
pusi ga mrtvac umri vise idi kod alije poserem vas obojicu
Trnka i Crndak nikad ne znam gdje gledaju
Hajde ne rugaj se. Ljudi su rodjeni sa takozvanim ,,lijenom okom,,
Ukinuti konstutivne narode .Jedan glas jedan covjek. Kod nas da se rodio Albert Einstein bio bi cistac WCa jer nije konstutivni. Ovo je sramota, takvu politiku je podrzavao moj djed za vrijeme NDH ali tada je bilo tako. Sad je 21o stoljece i svi u BiH trebaju da imaju prava i Romi,Zidovi, Cesi itd.
Neka Bosnjaci za pocetak kao primjer ukinu sebe
...sjećam se kad si to predlago srbima 90-e, p aoni nisu šćeli...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)