{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trka za djecu: Laka uz mališane na Tušnju

23.10.2013. u 13:40
0
3
Trka za djecu: Laka uz mališane na Tušnju
0
Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je održana trka za život Race for survival, koja se ove godine održava u 67 zemalja svijeta i koja ima za cilj da skrene pažnju svjetske javnosti na veliki broj djece koja umiru prije nego što napune pet godina života zbog bolesti koje se ne mogu spriječiti.
Ovakvu manifestaciju već treću godinu organizuje Save the Children, a očekuje se da će danas u 67 zemalja svijeta ovu trku istrčati više od 50.000 djevojčica i dječaka uzrasta od 11 do 13 godina.

Naime, učesnici će istrčati štafetni maraton dužine 42.195 metara, a cilj je obaranje važećeg svjetskog rekorda kenijskog atletičara Patricka Makaua, koji je pomenutu dionicu istrčao za 2 sata, 3 minute i 38 sekundi.

"Osnovna poruka koju želimo poslati građanima Bosne i Hercegovine tiče se osiguravanja zdravstvene zaštite i prehrane za svako dijete, bez obzira na mjesto rođenja. Također, želimo skrenuti pažnju na konstantni trend rasta djece koja imaju status siromašnih i porast broja korisnika socijalne pomoći“, navode organizatori manifestacije u Tuzli.

Manifestacija na stadionu Tušanj trajat će do 15 sati, a prisutne će u muzičkom programu zabavljati Elvir Laković Laka.

Inače, na ceremoniji otvaranja u trku se uključio i resorni ministar u Vladi TK Adem Šehidić, koji je istrčao jednu dionicu sa štafetom u ruci, dok su svoju tačku imale i tuzlanske mažoretkinje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: