Jasne poruke
76

Trivić na protestima iznijela dva zahtjeva: Svi će morati izaći pred lice pravde

V. K.
Jelena Trivić na protestima (Screenshot: BN TV)
Jelena Trivić na protestima (Screenshot: BN TV)
Kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a Jelena Trivić obratila se građanima na večerašnjim protestima u Banjoj Luci te je ponovila svoju poruku kako na izborima nije pokradena ona već narod.
Trivić je na početku svog govora naglasila kako se vlast u RS-u boji naroda.

"Oni se samo naroda i boje. Zato vam hvala što se ste istrajni, hrabri, nesalomljivi i što zajedno s nama nećete odustati dok se sve ne ispita do kraja, a reći ću vam gdje je kraj. Do kraja će se ići. Nisam pokradena ja, pokraden je narod", rekla je Trivić na početku obraćanja.

Naglasila je kako je narod na izborima poslao jasnu poruku Dodiku.

"Umjesto što traže da im priznam izbornu krađu u mafijaškoj režiji, pozivam ih da odstupe. Vi ste im poručili šta da rade. Odlazite, ostavite narod da živi. Narod vas neće. Brojite nas koliko hoćete. Ima nas dovoljno da poručimo da znamo šta ste radili i kako ste pljačkali. Ako pustite pljačku na dan izbora, kako da očekujete da ne bude korumpirano zdravstvo, dobre stvari u obrazovanju. Kako da igdje bude dobro ako se začne batinašima, mafijom, korupcijom. Zato nećemo odustati", poručila je Trivić.

Na protestima je naglasila kako se opozicija neće povući.

"Raselili su trećinu stanovništva. Znam da ima mnogih koji su došli i glasali za promjene, te su željeli da se vrate. Obećavam im, vratit ćete se. Prvi korak je taj da imamo fer i poštene izbore. Ovdje branimo ustav i poredak RS-a. Povući se i stati nećemo. Ovo što ste vi pokazali i nama daje snagu da znamo da radimo ispravnu stvar", ističe zvaničnica PDP-a.

Iako su svi u procesu krađe na izborima krivi, Trivić je naglasila kako je najviše kriv onaj koji je sve to organizovao.

"Šta treba Tužilaštvu više nego da privede ta lica, da ih pita odakle su dobili instrukcije da kradu izbore. Krivi su oni što su batinali, pravili nevažeće listiće, oni što su upisivali nule, ali najviše je kriv onaj koji im je dao da to rade. To udružena mafija. Svi će oni morati pred lice pravde, da se ispita. Koliko god bilo teško, mi ne smijemo odustati. Ako se sad povučemo, dalje nemamo šta tražiti", ističe Trivić.

Na kraju obraćanja, Trivić ističe kako opozicija ima dva zahtjeva i to prema CIK-u i pravosudnim organima.

"Od CIK-a BiH tražimo ponovno prebrojavanje glasova na svim biračkim mjestima u RS-u te analizu i ekspertizu bijelih listića i svih ostalih listića. Od pravosuđa zahtijevamo da pod hitno provedu istragu i utvrde odgovornost svih onih koji su učestvovali u izbornoj krađi, a za koje postoje dokazi da su prekrajali izbornu volju građana. tužilaštva treba da procesuiraju izvršioce prekrajanja izborne volje, a pogotovo njihove nalogodavce", zaključila je Trivić.