Oštra poruka
299

Trivić: Dodik je uvijek bio strani igrač, nikad Srbin, a uglavnom Hrvat

F. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Jelena Trivić. kandidatkinja za predsjednicu entiteta Republika Srpska pozvala je protukandidata Milorada Dodika (SNSD) da kaže o ćemu je razgovarao sa hrvatskim predsjednikom Zorano Milanovićem na svome imanju u Bakincima.

"Dovoljno je vremena prošlo da Milorad Dodik javnosti Republike Srpske obznani o čemu je tri sata razgovarao s osvjedočenim srbomrzcem Zoranom Milanovićem, na imanju u Bakincima na dan obilježavanja akcije hrvatske vojske Maestral u kojem je ubijeno na stotine Srba, a više ih je protjerano sa vjekovnih ognjišta", poručila je.

Istakla je da je prošlo dovoljno vremena da se Milorad Dodik ogradi od podlih izjava svog političkog saveznika u kojima sa "prezirom govori o mučenoj srpskoj djeci u koloni izbjeglica na Petrovačkom putu".

"Prošlo je dovoljno vremena da Milorad Dodik poruči svim Srbima u Republici Srpskoj zašto se zaustavljaju optužnice za zločine u Mrkonjić Gradu. Ćutanje Milorada Dodika glasnije je od bilo koje izjave. Njegovo ćutanje potvrđuje činjenicu da je bio i ostao agent hrvatskih službi i zaštitnik hrvatskih interesa", optužila je Trivić.

"Bankarstvo sa Milanovićem i šutjeti o njegovim izjavama je pravi raspad Republike Srpske. Podsjetit ću i da Milanović i zvanična Hrvatska nedavno nisu dozvolili predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću da se pokloni sjeni jasenovačkih žrtava. Milanović vodi veoma otvorenu neprijateljsku politiku prema našoj majci Srbiji, a Dodikov savez sa Milanovićem predstavlja Dodikov napad na zvanični Beograd. Ovakav napad na sve Srbe, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji, vrhunac je izdajničke politike Milorada Dodika koji je uvijek bio i ostao strani igrač, nikad Srbin, a uglavnom Hrvat", napisala je Trivić.