{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trišić-Babić predsjednica NATO koordinacijskog tima

F
26.1.2010. u 17:54
0
8
Trišić-Babić predsjednica NATO koordinacijskog tima
0
Trišić-Babić predsjednica NATO koordinacijskog tima
U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas je održana 22. redovita sjednica NATO koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH na kojoj je zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić preuzela ulogu predsjednice NATO koordinacijskog tima, saopćeno je iz MVPBiH.
Zamjenica ministra Trišić-Babić je u uvodnom obraćanju izrazila zadovoljstvo preuzimanjem ove značajne funkcije za koju je istakla da predstavlja veliki izazov ali i odgovornost.

Izrazila je uvjerenje u dobru suradnju sa svim članovima NATO koordinacijskog tima i NATO stožerom u Sarajevu.

Posebno je pozdravila nazočnost zamjenika komandanta NATO stožera Sarajevo pukovnika Johna Olsena.

NATO koordinacijski tim je na današnjoj sjednici usvojio informaciju o aktivnostima na izradi dokumenta Samoprocjena provedbe Individualnog partnerskog akcijskog plana (IPAP) za 2009. godinu i Individualnog partnerskog akcijskog plana (IPAP) BiH za razdoblje 2010.-2012. godine.

Također, usvojen je Plan aktivnosti NATO koordinacijskog tima za razdoblje januar-april 2010. godine.

Nakon sjednice, šef Odsjeka za NATO u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Marko Horvat održao je prezentaciju o dokumentu MAP-a Republike Hrvatske.

Predstavnici NATO stožera Sarajevo su također održali prezentaciju o Akcijskom planu za NATO (MAP).

NATO koordinacijski tim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine uspostavljen je u rujnu 2007. godine s ciljem koordinacije svih međuresornih aktivnosti u svezi realizacije obveza države Bosne i Hercegovine koje proizlaze iz sudjelovanja BiH u NATO programu Partnerstvo za mir i u svezi sa prijemom u punopravno članstvo u NATO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: