Komentari (277)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo naprijed... Svi koji su pravili zločine u ratu treba da za iste odgovaraju... Idejni tvorci zlodjela na ovim prostorima su kažnjeni u Hagu... Domaći sudovi na svim stranam treba da procesuiraju sve one za koje postoje dokazi da su cinili zločine.
Isto tako svi oni koji imaju saznanja o zločincima u "svojim redovima" trebali bi napokon da progovore... Tek tada možemo pričati o miru na ovim prostorima...
@Gandra_1 A mnogi znaju i sute! Ako sute, znaci da su saucesnici. Ubijali su djecu i zene, a sada setaju slobodni. Mnogi su i u policiji i na vlasti u BiH i regionu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hapsi svakog ko je isprljao ruke u ratu. Zlocinac nema vjeru ni naciju.
"Apsiiiiii sve u hapsanu!! Izvrsiti razmjenu! Poslati dole u Hercegovinu ove nase "borce" a nama nek posalju petorku!
zamisli sad da i mi bosanci saljemo baketa da ko kitinda kolindarevic intervenise kod trumpe i kod haga. subhanala
https://www.youtube.com/watch?v=ReHASvOAt7s&t=2s
tako i treba haj malo sad u prozor p a bugojno, capljina ima toga jos
http://poskok.info/wp/
http://poskok.info/wp/
Ja kao zrtva 6 koja je osudjena prosle sedmice zelim da svi odgovaraju za zlocine koje su pocinili nad nevinim ljudima bez obzira kojem narodu i religiji pripadaju.ZLOCINAC NEMA NI VJERU NI NACIJU!!!
Eh moja državo stidi se . Zar je zločin braniti se ? Trebali smo mirno stajati a da nas agresor ubija .
Pravda treba svakog stići
Ok se braniti ali ubijati,silovati zatvarati po logorima ljude samo zbog toga sto su pripadnici druge vjere je ZLOCIN! Ja kao Bosnjak koji je bio zrtva zlocina ove 6 sto joj je Hag presudio zelim da svak odgovara za svoja nedjela samim tim i Bosnjaci koji su radili zlocine.
Trusina, Neretvica, Buturović polje
"I nasi su tu i tamo srusili po neku crkvu ili manastir, pa i ucinili zlocine nad civilnim stanovnistvom. Bili su to rijetki slucajevi, ali mi to moramo priznati i goniti nase prijestupnike". Ova Izetbegoviceva izjava je korak naprijed prema nekadasnjoj opcoj praksi nijekanja ratnih zlocina koje su pocinili predstavnici paravojnih i redovnih snaga Armije BiH.
E hajde sad nađi sličan citat Karadžića ili Bobana gdje pominju ijednu srušenu džamiju ili zapaljeno selo...
@handyman http://www.historija.ba/d/575-pocela-operacija-neretva-93/ U samim pripremama za Neretvu 93 dovučena su i pojačanja iz okruženog Sarajeva (1. Korpus), kako bi se ostvarila dodatna nadmoć prema HVO-u.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U noći između 8. i 9. rujna 1993. u Grabovici su pripadnici Armije pobili civile hrvatske nacionalnosti. Podaci o masakru su tek kasnije otkriveni, a još se ne zna što je s tijelima pogubljenih civila, Hrvata iz Grabovice. Prema nekim informacijama bacani su mrtvi u Neretvu ili su nepokopani trunuli po vrletima
Hvala im za odbranu Konjica!!! Nikad im se neće moći dokazati zločin protiv čovječnosti !
hvala im za odbranu doboja i prijedora,nikad im se nece dokazati zlocin protiv covjecnosti
Postrojbe zloglasne 7. muslimanske brigade, a čijim je II bataljunom zapovijedao Šerif Patković zvani Geler, napale su 26. siječnja 1993. godine hrvatsko selo Dusina u zeničkoj općini. Tada su masakrirali deset civila, devet Hrvata i jednog Srbina koji se sklonio zajedno sa suprugom u tom selu.
A sigurno su braća muslimani dok je tako šturo. DA su bili vlasi ili šokci u detalje bi bilo sve napisano.