BiH
0

Tribina SDA u Kalesiji: Gdje je čovjek u državi za čovjeka?

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) iz dana u dan proizvodi krize, njena jedina briga je preuzimanje javnih preduzeća i finansijskih resursa, rekao je Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), na tribini u Kalesiji, saopćeno je iz SDA.

„Imamo li danas manje ili više države? I gdje je, u svoj toj priči o državi za čovjeka - čovjek?“, upitao je predsjednik SDA, podsjećajući da je SDA osnovana, postoji i djeluje isključivo zbog BiH i njenih naroda.

Jedan od osnovnih zadataka SDA u narednom periodu, naglasio je Tihić, bit će ekonomski razvoj koji će privući strane investicije i osigurati nova radna mjesta.

„Osamdeset posto privatizacije, i male i srednje, izvršeno je u vrijeme Alijanse za podjele i velika preduzeća mi smo sačuvali. Oni sada planiraju prodaju Telekoma, prodaju Tvornice duhana”, zaključio je Tihić.

Rasim Omerović, kandidat SDA za načelnika općine Kalesija, naglasio je da je Kalesija općina koja je u socijalističkom vremenu bila posljednja u Bosni i Hercegovini po razvijenosti, ali je danas, zahvaljujući SDA koja je na vlasti u spomenutoj općini, znatno popravila svoj status.

“Jedina smo općina u BiH koja već osam godina nema deficit u budžetu i nikom ništa nije ostala dužna. Privrednici koji dobiju posao od Općine, odmah po završetku posla budu isplaćeni. Tako će i ostati!“, rekao je Omerović.