{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović: SDA ne zna biti poslušnička stranka

F
5.9.2012. u 22:23
11
102
Izetbegović: SDA ne zna biti poslušnička stranka
11
Izetbegović: SDA ne zna biti poslušnička stranka
Stranka demokratske akcije (SDA) je najozbiljnija stranka otkada postoji BiH i ta politička partija neće svoju poziciju graditi na emocijama, već na interesu, zalažući se za mir i euroatlanske integracije.
Poručio je to večeras potpredsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović govoreći na tribini "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja", održanoj u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

Izetbegović je kazao da su socijaldemokratske stranke u BiH, koje su naslijdile "nacionalne stranke", pokazale da se ništa bolje nije desilo njihovim dolaskom te da su ljudi posljednjih godinu dana, pogotovo, zbunjeni potezima predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.

On je istaknuo da je "crveno-zelena" koalicija, odnosno koalicija SDP-a i SDA mogla funkcionirati, ali da nije bilo bavljenja vlastitim interesima.

Izetbegović je istaknuo da SDP-e želi zavladati jednopartijski i da drži sve pod kontrolom, međutim, SDA ne zna biti poslušnička stranka.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić naglasio je da SDA neće otići u političku prošlost kako to misle u SDP-u i da joj je potrebna vlast ne samo zbog sebe, već zbog svih ostalih, da bi im činila dobro.

Zvizdić je kazao i to da niko od političkih partija u BiH nije više učinio od SDA kada je riječ o nezavosnosti, državotvornosti i međunarodnom subjektivitetu BiH i da to omogućava toj političkoj partiji da se upušta u dijalog sa svakom drugom strankom.

Tokom tribine predstavljen je i kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, a to je Abdulah Skaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: