{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri miliona eura grant sredstava Uredu registrara Suda i Tužilaštva BiH

F
4.3.2010. u 17:40
0
0
Tri miliona eura grant sredstava Uredu registrara Suda i Tužilaštva BiH
0
Tri miliona eura grant sredstava Uredu registrara Suda i Tužilaštva BiH
Evropska unija je dodijelila tri miliona eura bespovratnih (grant) sredstava Uredu registrara Odsjeka I za ratne zločine i Odsjeka II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Krivičnog i apelacionog odjeljenja Suda BiH i Posebnog odjeljenja za ratne zločine te Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.
Osnovna svrha granta je pružanje pomoći domaćim vlastima u uspostavi efikasnog, nezavisnog i učinkovitog pravosuđa na državnom nivou za sve građane BiH.

Kako je saopćeno iz Delegacije EU u BiH, finansiranje operativnih i direktnih izdataka određenih organizacionih jedinica Ureda registrara i Ministarstva pravde BiH će omogućiti da predmeti ratnih zločina, organizovanog kriminala i korupcije završe u sudnici.

Među takve operativne izdatke se ubraja podrška u oblastima sigurnosti i prijevoda, pomaganja svjedocima i žrtvama, pomaganja tužiocima u radu na predmetima ratnih zločina i organizovanog kriminala, pravne pomoći, komuniciranja i informisanja javnosti, kao i u sektorima informacionih tehnologija i ljudskih resursa.

Ovaj grant je treći takve vrste koji je EU osigurala Uredu registrara za rad Suda i Tužilaštva BiH. Ukupan iznos uloženih sredstava prelazi 8 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: