Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa dobro ovo je realna situacija. Hrvati i Srbi kupuju samo hrvatske i srpske proizvode. Dok oni tako razmišljaju nema zime za Jane, Pionire, Dukate... Iskreno mene više zabrinjava ovakvi rezoni kod Bošnjaka, mada je situacija svaki dan po tom pitanju sve bolja i bolja. Valjda smo shvatili koje Hrvatska ustvari, a što se Srbije tiče tu se već sve zna....
Problem niskog izvoza lezi u cinjenici da BiH nema mnogo finalnih proizvoda. Npr malo izvozimo namjestaj a mnogo izvozimo sirovine poput balvana ili poluproizvode poput greda, dasaka, sperploci itd. Isto je i sa automobilskim dijelovima. Izvozimo filtere, svjecice itd, za autoindustriju a nema vise sklapanja Golfova u TAS-u. Nemamo mi znanja za finalne proizvode niti kapaciteta. Ovdje se uvijek gradila bazna industrija
e ovo je bitna vijest i pokazatelj marginalnosti BiH u odnosu na HR i SR
Nezreo smo mi narod! Ne shvatamo da kad kupujemo kekse iz hrvatske, sokove iz srbije, da pomazemo njihove zemlje! Takvo razmisljanje je nezamislivo u zemljama zapadne evrope.
@Reality1 na zalost uz pravu si... Kvalitet određenih proizvoda (cast izuzecima) je prilicno losa. Nedavno su djeca u skolama u Sa dobili neke pakete domacih proizvoda (keksovi, sokovi)... Pa malo je reci da je kvalitet srednja zalost.
Uvoz nam konstantno više raste od izvoza.