BiH
0

Trgovina ljudima: Određen jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji CD

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Sud BiH je 25. juna donio rješenje u predmetu Elvis Salčinović i dr. kojim se osumnjičenim Elvisu Salčinoviću, Denisu Hamidoviću, Toniju Hamidoviću i Luki Hrustiću određuje jednomjesečni pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 23. jula ove godine.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete, pa im je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, kao i zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu dovršili ili ponovili krivično djelo.

Elvis Salčinović, Denis Hamidović, Toni Hamidović i Luka Hrustić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima trgovina ljudima, krijumčarenje osoba, pranje novca, nasilničko ponašnje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopćeno je iz Suda BiH.