{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trening USAID-a 13. i 14. aprila

F
11.4.2009. u 10:01
0
1
Trening USAID-a 13. i 14. aprila
0
Trening USAID-a 13. i 14. aprila
FOTO: Sarajevo-x.com
Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo, podržana od USAID projekta za razvoj sektora pravosuđa (JSDP), organizira 13. i 14. aprila u Sarajevu trening o temi "Učešće organizacija civilnog društva u procesu javnih konsultacija".
Cilj treninga je predstaviti proces javnih konsultacija uopće, a posebno unutar Ministarstva pravde BiH i informirati predstavnike organizacija civilnog društva o Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa Vijeće ministara BiH, koja zakonski obavezuju sva državna ministarstva da pri donošenju zakona i pravnih propisa konsultiraju pojedince i organizacije.

Pomoćnik ministra pravde BiH Niko Grubešić će prisutnima predstaviti Pravilnik za provođenje Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa u Ministarstvu pravde BiH, nakon čega će biti predstavljena web stranica ministarstva.

Dvodnevni trening će se fokusirati na ciklus kreiranja praktične politike, učesnike u ovom procesu i ulozi organizacija civilnog društva.

Nakon treninga učesnici će biti u mogućnosti promovirati aktivno učešće građana u donošenju zakona putem javnih konsultacija i biti u stanju aktivno se uključiti u donošenje što kvalitetnijih zakona u BiH.

Treningu će prisustvovati 17 predstavnika nevladinih organizacija iz cijele BiH, saopćeno je iz Asocijacije za demokratske inicijative Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: