{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trening USAID-a 13. i 14. aprila

F
11.4.2009. u 10:01
0
1
Trening USAID-a 13. i 14. aprila
0
Trening USAID-a 13. i 14. aprila
FOTO: Sarajevo-x.com
Asocijacija za demokratske inicijative Sarajevo, podržana od USAID projekta za razvoj sektora pravosuđa (JSDP), organizira 13. i 14. aprila u Sarajevu trening o temi "Učešće organizacija civilnog društva u procesu javnih konsultacija".
Cilj treninga je predstaviti proces javnih konsultacija uopće, a posebno unutar Ministarstva pravde BiH i informirati predstavnike organizacija civilnog društva o Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa Vijeće ministara BiH, koja zakonski obavezuju sva državna ministarstva da pri donošenju zakona i pravnih propisa konsultiraju pojedince i organizacije.

Pomoćnik ministra pravde BiH Niko Grubešić će prisutnima predstaviti Pravilnik za provođenje Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa u Ministarstvu pravde BiH, nakon čega će biti predstavljena web stranica ministarstva.

Dvodnevni trening će se fokusirati na ciklus kreiranja praktične politike, učesnike u ovom procesu i ulozi organizacija civilnog društva.

Nakon treninga učesnici će biti u mogućnosti promovirati aktivno učešće građana u donošenju zakona putem javnih konsultacija i biti u stanju aktivno se uključiti u donošenje što kvalitetnijih zakona u BiH.

Treningu će prisustvovati 17 predstavnika nevladinih organizacija iz cijele BiH, saopćeno je iz Asocijacije za demokratske inicijative Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: